Известие

Collapse
No announcement yet.

156 .. проблем при палене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 .. проблем при палене

2-3 дена след като смених ламбда сондата на колата се появи нов проблем - когато колата е напълно студена и запаля, започва да се дави ... да се тресе и дори и да натисна педала на газта не се форсира. Лапмата на акумулатора примигваи лампата на инжекциона мисля че остава да свети по-дълго от нормалното... проблем няма никакъв ако паля когато колата е дори и леко загряла .. или това което правя напоследак - паля и веднага гася, паля 2-ри път - никакъв проблем. Смених и термодатчик, но не настъпи особена промяна ... някой да има предположения от каде идва проблема или да е имал подобен?
    Благодаря много!
    Аlfa Romeo 156 1,8 TS
    Fiat Bravo - 1,6
    Hyundai i20 - 1,2

пич според мен диагностика му е маиката
    отиваш на боксир за да я палнеш студена пред тях и гледаш
    иначе незнам друг начин аз
    някои ако знае нека му помогне

Comment

Първоначално публикувано от Dimitrix
      за диагностиката е ясно че ще се ходи .. малко трудно ще отида до София на боксир ама няма начин - ще я оставя сутринта рано и следобед трябва да е готова за тест ... иначе някой ако може да помогне с опит .. добре дошло
      Аlfa Romeo 156 1,8 TS
      Fiat Bravo - 1,6
      Hyundai i20 - 1,2

Comment

Първоначално публикувано от blank_jack
        за диагностиката е ясно че ще се ходи .. малко трудно ще отида до София на боксир ама няма начин - ще я оставя сутринта рано и следобед трябва да е готова за тест ... иначе някой ако може да помогне с опит .. добре дошло
        ами и при мен го прави отвреме на време
        но ми писна да ти кажа, или му пускам климатика, за да не гасне
        или чинно гася паля наново и те това е

бахти алфите
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
          Първоначално публикувано от blank_jack
          ами и при мен го прави отвреме на време
          но ми писна да ти кажа, или му пускам климатика, за да не гасне
          или чинно гася паля наново и те това е

бахти алфите
          има нещо такова ...
          Аlfa Romeo 156 1,8 TS
          Fiat Bravo - 1,6
          Hyundai i20 - 1,2

Comment

еха колко човека се появихте с този проблем
            а възможно ли е да е от автоматичниа смукач?
            а и защо до софия ниамате ли във пловдив стендове

Comment

И аз имам същия проблем, също съм сненял сонда и TPS, като паля оставям климатика да включи за 20 сек. и ми държи обороти. Моята версия поне за моята кола е че като ми слагаха сондата с някакъв компутър ръчнаха колата на адаптация или активен режим някакъв, нещо от сорта но климатика беше включен, все си мисля че ако се повтори тая операция с адаптацията при изключен климатик работата ще се оправи. Между другото при студено време не прави тоя номер ама сега при 30+ градуса го прави доста.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

еха колко човека се появихте с този проблем
                а възможно ли е да е от автоматичниа смукач?
                а и защо до софия ниамате ли във пловдив стендове
                ами не знам стенда какво ще ми помогне .. а и в Пловдив .... к'во да ти кажа .. аман от професионалисти и реномирани сервизи .. от всякаде те облива невежество и некомпетентност ... по-хубаво да дам там някой леф до София хем да се разкарам отколкото да се набутам тука и само да ме е яд ...

И аз имам същия проблемSmile, също съм сненял сонда и TPS, като паля оставям климатика да включи за 20 сек. и ми държи обороти. Моята версия поне за моята кола е че като ми слагаха сондата с някакъв компутър ръчнаха колата на адаптация или активен режим някакъв, нещо от сорта но климатика беше включен, все си мисля че ако се повтори тая операция с адаптацията при изключен климатик работата ще се оправи. Между другото при студено време не прави тоя номер ама сега при 30+ градуса го прави доста.
                aaaaa ... ми моя климатик не се включва като паля ... преди се включваше ама го базикахме малко и спря .... Sad
                Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                Fiat Bravo - 1,6
                Hyundai i20 - 1,2

Comment

-

сподели как го бьзикахте та спря
                  0888515205

Comment

Re: -

Първоначално публикувано от marian
                    Пробвай стърсачката.....върши чудеса
                    ЦЪК

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
                    1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

ми Бобо го базика .. въртя го въртя го и той спря да се включва
                      Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                      Fiat Bravo - 1,6
                      Hyundai i20 - 1,2

Comment

Първоначално публикувано от pumukle
                        Пробвай стърсачката.....върши чудеса
                        ЦЪК
                        Търтей Руулс!

Comment

Колега, Алфата на газ ли ти е? Мойта ги прави същите номера от януари насам и на стендапоказва постоянно някакви грешки на ламбда адаптация - чистят ги и пак се появаяват. Тогава чистихме инжекторите и два дена карах на бензин - вървеше перфектно и палеше безпроблемно, но като почнах да карам пак на газ проблема се появи отново. И аз не знам какво да правя вече. Съмнявам се, че електрониката на газовата бърка нещо и ма й пак трябва да ходя до Пловдив да я гледат( и не само). А иначе за почистването на дюзите ми взеха 140 български лева ( + диагностика след това) ЗЛАТО !
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Първоначално публикувано от nmushnikov
                            Колега, Алфата на газ ли ти е? Мойта ги прави същите номера от януари насам и на стендапоказва постоянно някакви грешки на ламбда адаптация - чистят ги и пак се появаяват. Тогава чистихме инжекторите и два дена карах на бензин - вървеше перфектно и палеше безпроблемно, но като почнах да карам пак на газ проблема се появи отново. И аз не знам какво да правя вече. Съмнявам се, че електрониката на газовата бърка нещо и ма й пак трябва да ходя до Пловдив да я гледат( и не само). А иначе за почистването на дюзите ми взеха 140 български лева ( + диагностика след това) ЗЛАТО !
                            моята е само на бензин.... освен да зема един горивен филтър и да го сменя ...
                            Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                            Fiat Bravo - 1,6
                            Hyundai i20 - 1,2

Comment

Моята го прави само на бензин, а за горивен филтър - по принцип знам, че няма, а някои казват, че има. къде е истината?
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Working...
                              X